Eways - Ladda elbilen hemma - Nyckelfärdiga laddlösningar för hemmet

Privat

Vi hjälper Stockholms Stad att köra fossilfritt.

Ladda elbilen hemma

Våra kunder upplever att det är mycket bekvämt, enkelt och billigt att ladda elbilen hemma. Att aldrig mer behöva besöka ”macken” sparar både tid, pengar och miljö.

Vi hjälper till med nyckelfärdiga installationer av marknadsledande, innovativa och säkra laddare med målet att de alltid ska ladda din elbil oavsett väder och årstid. Läs mer om några kunder som laddar sina elbilar hemma.

Tips!

 • Alla laddhybrider och elbilar kan ta emot upptill 1-fas 16A och då får du ca 2 mils elbilskörning per laddtimme.
 • Många av de nya elbilarna kan ta emot 3-fas laddning 16A vilket ofta går att ta ut från en villa eller annan bostadsfastighet. Då får du ca 5 mils elbilskörning per laddtimme.
 • Vissa elbilar, t.ex. Tesla kan ta emot mer än 3-fas 16A. Det är dock alltid viktigt att kontrollera hur mycket ström det finns tillgängligt i fastigheten så att inte huvudsäkringen löser ut.

Observera att förbrukningen kan variera stort beroende på bil och körsätt precis som med fossilbilar. I vår webbshop hittar du en laddbox till din bil.

Kontakta oss på 010 – 121 94 00 vid frågor.

Nyckelfärdiga laddlösningar för hemmet

Vi erbjuder flera olika laddare som lämpar sig för laddning av elbilar i hemmet och vi kan installera till ett fast pris med kort leveranstid. I vår webbshop så hittar du några noga utvalda kvalitetsladdare som vi gärna levererar och installerar.

I våra nyckelfärdiga installationer ingår alltid:

 • Installation av laddbox och anslutning till elcentral
 • Montering av laddbox på vägg
 • Uppsäkring med upptill 3 nya säkringar
 • Laddtest med testutrustning
 • Leveransprotokoll
 • Avstädning av platsen

Pris vid installation i villa: 4 995 kr per laddbox + 249 kr per monterad meter kabel mellan elcentralen och laddboxen.

Håltagning i betong, grävning, fräsning av asfalt, utbyggnad av elskåp och uppsäkring av fastighetselen kan ibland krävas och det arbetet tillkommer i så fall till ovanstående priser.

Installationerna genomförs alltid av en certifierad installatör.

Det går utmärkt att beställa tillkommande elarbeten direkt av vår installatör, t.ex. översyn av elen i fastigheten eller ytterligare belysning vid parkeringen.

Vi tar ingen framkörningsavgift och vi tar inte betalt för konsultation via telefon.

Samtliga priser ovan är angivna inklusive moms och installation faktureras alltid när installationen är helt klar.

Beställ gärna inklusive installation vid köp i webbshopen så kontaktar vi dig direkt för inbokning av tid.

Har du frågor gällande installationen? Ring oss på 010 – 121 94 00.

Tips till dig som bygger nytt!

 • Elbilarna är här för att stanna och bygger du nytt hus eller garage så bör du se till att installatören drar fram 2 x 1-fas 16A. Då kommer du att kunna ansluta 2 stycken elbilar och få 2 mils bilkörning per laddtimme.
 • Om du är osäker på antalet bilar och ström så lägg i tomrör så att det blir enkelt att dra kablar utan onödiga kostnader i framtiden.

Kontakta oss på 010 – 121 94 00 vid frågor.

Vi laddar vår elbil med EWAYS

Sophie och Simon laddar elbilen hemma

 

”Det är riktigt bekvämt med laddbox hemma, bara att plugga in och ladda. Sedan vi fick laddboxen installerad för snart ett år sedan så har vi alltid fullt i tanken och en varm bil varje vinterdag”, berättar Sophie.

Linus laddar sin nya Passat GTE hemma

 

”Sedan jag fick laddboxen installerad så har jag inte varit förbi macken en enda gång! Eftersom jag har laddning även på jobbet så kör jag nästan bara på el. Det känns superskönt varje gång jag sätter mig i bilen. Tack för klockren leverans!” Hälsningar Linus.

Tips till dig som har förmånsbil!

Laddbox och installation hemma – nu helt skattefritt.

 • Ett företag kan bekosta 100% av laddboxen och installationen utan någon höjning av förmånsvärdet.
 • Laddboxen kan dessutom sitta kvar efter att bilen har lämnats tillbaka utan att någon skatt påförs.
 • Detta gäller dig som har förmånsbil från din arbetsgivare.

I vår webbshop har vi information om samtliga elbilar och laddhybrider på marknaden och vilken typ av laddning som passar dem.

Kontakta oss på 010 – 121 94 00 vid frågor

Ladda elbilar i din bostadsrätt, samfällighet eller hyresrätt

Många av våra kunder bor i bostadsrätter, samfälligheter och hyresfastigheter. Oftast så går det utmärkt att etablera laddning i garaget eller på parkeringen utomhus. Som oberoende laddoperatör så hjälper vi dig att ta fram den bästa laddlösningen för din fastighet och dina behov.

Vi samarbetar med de ledande leverantörerna av EU-godkända laddstationer och levererar alltid nyckelfärdiga laddlösningar.

Vårt mål är att göra det lätt att välja elbil och vi har därför ett starkt fokus på innovativa tjänster.

I en Bostadsrättsförening eller samfällighet så gäller det att införa ett laddsystem som går att utöka när antalet elbilar i föreningen ökar och att minimera administrativt arbete för så väl styrelsen som medlemmarna.

Vi har träffat ett stort antal bostadsrättsföreningar och genomfört många installationer. Vi har lärt oss en del och nedan är några tips.

 1. En laddstation per plats.
  1. I början kan det vara frestande att införa en laddstation som flera ska dela på. Vi tror inte att den modellen kommer att fungera i längden eftersom laddtiderna oftast blir alltför långa. Det är inte många som kommer att vilja flytta bilar sent på kvällarna för att kunna köra nästa dag.
 2. Börja enkelt och väx i takt med behovet.
  1. Ofta är det någon eller några medlemmar som efterfrågar elbilsladdning och de är en viktig drivkraft. Vi föreslår att ni börjar med att tillgodose det omedelbara behovet, dvs. installera så många laddstationer som det finns behov av.
 3. Använd smarta laddstationer.
  1. Genom att installera smarta laddstationer från start så kommer styrelsen att få mycket information kring hur elbilsladdning fungerar. Ni kan följa medlemmarnas laddning via Internet. Den detaljerade statistiken som skapas varje gång en elbil laddas kommer att vara viktig inför utbyggnad av laddinfrastrukturen.
  2. Smarta laddstationer går dessutom att lastbalansera vilket kommer att vara en grundläggande förutsättning när många elbilar ska laddas. Genom lastbalansering så undviker ni dyra uppgraderingar av el-abonnemangen. Läs mer om lastbalansering här!
 4. Minimera administrationen med laddabonnemang.
  1. Genom smarta laddstationer så får föreningen också tillgång till olika former av laddabonnemang som minimerar administrationen för styrelsen och gör livet enkelt för medlemmarna.
  2. Laddabonnemangen kan knytas till fasta laddplatser där varje ladduttag har en identitet i vårt laddnät. Om man vill dela på laddplatser så fungerar våra RFID laddkort på samma sätt.
  3. Genom numret på ladduttaget eller laddkortet kan medlemmen teckna ett fastpris eller rörligt abonnemang hos oss och vi debiterar medlemmens betalkort löpande.
  4. Vi skickar inte ut några pappersfakturor eftersom vi gör allt för att minimera vårt avtryck på miljön.
 5. Använd fastighetens system om möjligt.
  1. Om det finns system för debitering av el i fastigheten, t.ex. Infometric eller Compwell så är det vår erfarenhet att det är enkelt att koppla även laddstationerna till dessa system.
  2. I nyare fastigheter finns det ofta lägenhetsspecifika mätare i närheten av garaget och då kan det vara lämpligt att koppla in laddstationerna till dessa.
  3. Genom att koppla laddstationerna till existerande system så kommer all laddning automatiskt på medlemmens faktura.
 6. Följ EU-standarden, tänk långsiktigt och sök bidrag.
  1. Det finns sedan en tid en gällande EU-standard (Typ 2 mode 3). Denna standard är relativt ny och den kommer att gälla under lång tid framöver. Alla investeringar kan således göras med långa avskrivningstider vilket gör att måndskostnaden för medlemmarna kan hållas på rimliga nivåer.
  2. Naturvårdsverket har inom programmet ”Klimatklivet” bidrag som alla utom privatpersoner kan söka. Läs mer om bidrag här!

 

Behöver du laddstationer till din bostadsrätt?

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Smarta Laddstationer

Att välja smarta laddstationer som är kopplade till vår molntjänst ger många fördelar.

Övervakning och larm

En smart laddstation larmar när den inte fungerar. Den som har ansvar för laddstationerna får omedelbart ett e-postmeddelande från molntjänsten och kan då logga in i vår portal, se status online och fixa problemet direkt. Vi kan även erbjuda vår kundtjänst dygnet runt, (året runt), som kan hjälpa den som ska ladda sin elbil.

Alltid uppdaterade

Genom att koppla upp laddstationerna till vår molntjänst så säkerställer du att de alltid har den senaste mjukvaran. Tekniken för laddning av elbilar utvecklas snabbt och vi kan hela tiden erbjuda den senaste tekniken och innovativa tjänster genom att kontinuerligt uppgradera mjukvaran i laddstationerna.

Betalningslösningar

Vår molntjänst är förberedd för i princip alla kända betalningslösningar via standardgränssnitt. Vi kan enkelt erbjuda t.ex.

 • Koppling till CALE´s parkeringsautomater
 • Betalningstjänsten Laddkoll
 • RFID laddkort, olika abonnemang kopplat till fasta ladduttag
 • Roaming till andra laddoperatörer och Hubject för roaming över hela Europa

Lastbalansering

Vid installation i garage med många ladduttag är fastighetens elnät sällan dimensionerat för att klara laddning av flera elbilar samtidigt eftersom effektuttaget sammantaget blir för högt.

Vi erbjuder en lastbalanseringslösning. Exempel: om tio elbilar laddar samtidigt med effekten 11kw (400V, 16A) per fordon måste elnätet vara dimensionerat för 10x16A=160A per fas för att tåla toppeffekten. Elnätsinstallationer dimensionerade för så höga strömmar är inte en kostnadseffektiv lösning.

Vi installerar en effektvakt som säkerställer att huvudsäkringen inte löser ut och vi bygger ett Internet-baserat nät mellan laddstationerna som fördelar strömmen beroende på hur många bilar som laddas och hur mycket ström som finns att tillgå.

Med hjälp av dynamisk lastbalansering så slipper ni dyra uppgraderingar av elabonnemangen.

Statistik

En uppkopplad laddstation skickar varje sekund, året runt information till vår molntjänst och all laddstatistik är enkelt nåbar via inloggning i portalen. Det går t.ex. att få statistik på

 • Antal bilar som laddats
 • Mest populära laddplats
 • Hur mycket ström som har förbrukats
 • Strömpikar och eventuella problem som den som laddat sin elbil har råkat ut för

Det går även att exportera statistik till Excel för en mer omfattande analys eller presentation. Vi hjälper våra kunder med standardiserade rapporter och använder statistik som underlag i dialog om och kring hur laddning kan byggas ut och förbättras.

Kundtjänst dygnet runt

Vår kundtjänst hjälper den som vill ladda sin elbil när det inte går som det är tänkt. Vi kan t.ex.

 • Låsa upp laddstationen om laddkabeln har fastnat
 • Starta om laddstationen
 • Säkerställa att betalning kan genomföras
 • Vägleda kunder som laddar för första gången

Vårt kundtjänstnummer finns på alla Eways laddstationer så att den som vill ladda sin elbil alltid når oss direkt.

Klimatklivet – bidrag till elbilsladdning

Nu erbjuder Naturvårdsverket bidrag för etablering av laddinfrastruktur. En fantastisk möjlighet för företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

Här är kortfattat vad som gäller:

 • Alla utom privatpersoner kan ansöka
 • Upptill 50% av investeringen i bidrag
 • Max 20 000 kr per laddplats
 • Elmätning och Typ 2 Mode 3 är ett krav
 • Laddplatserna ska registreras i laddinfra och uppladdning.nu

Vi hjälper alla våra kunder med ansökan till ett fast arvode.
Kontakta oss gärna för pris 010 121 94 00 eller info@eways.se

Här hittar du mer information: www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Klimatklivet/