Eways - Ladda elbilen hemma - Nyckelfärdiga laddlösningar för hemmet

Privat

Vi hjälper Stockholms Stad att köra fossilfritt.

Ladda elbilen hemma

Våra kunder upplever att det är mycket bekvämt, enkelt och billigt att ladda elbilen hemma. Att aldrig mer behöva besöka ”macken” sparar både tid, pengar och miljö.

Vi hjälper till med nyckelfärdiga installationer av marknadsledande, innovativa och säkra laddare med målet att de alltid ska ladda din elbil oavsett väder och årstid. Läs mer om några kunder som laddar sina elbilar hemma.

Bidrag för privatpersoner

Under sommaren har Naturvårdsverket återlanserat ladda-hemma-stödet. Ett statligt bidrag till privatpersoner som köper och installerar laddstationer i hemmet. Det går maximalt att få 50% av investeringskostnaden i stöd, dock högst 10 000 kronor per fastighet. Alla laddstationer i vår webbshop är godkända enligt Naturvårdsverkets krav för bidrag. Eways har lång erfarenhet av att hjälpa till med bidragsansökningar och vi hjälper dig genom hela processen. Läs mer om Ladda-hemma-bidraget här!

Tips!

 • Alla elbilar och laddhybrider kan minst ta emot 1-fas 16 ampere. Du laddar då med cirka två mil per timme.
 • Det finns också flera elbilsmodeller som kan ta emot 3-fasladdning, vilket ofta går att ta ut från en villa eller annan bostadsfastighet. Då laddar du med cirka fem mil per timme eller mer beroende på bil.
 • Observera att förbrukningen kan variera beroende på bil och körsätt, precis som med fossilbilar. I vår webbshop hittar du rätt laddstationer till din bil.

  Kontakta oss på 010 – 121 94 00 vid frågor.

Nyckelfärdiga laddlösningar för hemmet

Vi erbjuder flera olika laddstationer som lämpar sig för laddning av elbilar i hemmet och vi kan installera till ett fast pris med kort leveranstid. I vår webbshop hittar du några noga utvalda kvalitetsladdare som vi gärna levererar och installerar.

I våra nyckelfärdiga installationer ingår alltid:

 • Installation av laddstation och anslutning till elcentral
 • Montering av laddstation på vägg
 • Uppsäkring med upp till 3 nya säkringar
 • Laddtest med testutrustning
 • Leveransprotokoll
 • Avstädning av platsen

Pris vid installation i villa: 4 995 kr per laddstation + 249 kr per monterad meter kabel mellan elcentralen och laddstation.

Håltagning i betong, grävning, fräsning av asfalt, utbyggnad av elskåp och uppsäkring av fastighetsel kan ibland krävas. Det arbetet tillkommer i så fall till ovanstående priser.

Installationerna genomförs alltid av certifierad installatörer.

Det går utmärkt att beställa tillkommande elarbeten direkt av vår installatör, till exempel översyn av elen i fastigheten eller ytterligare belysning vid parkeringen.

Vi tar ingen framkörningsavgift och vi tar inte betalt för konsultation via telefon.

Samtliga priser ovan är angivna inklusive moms och installation faktureras alltid när installationen är helt klar.

Beställ gärna inklusive installation vid köp i webbshopen så kontaktar vi dig direkt för inbokning av tid.

Har du frågor gällande installationen? Ring oss på 010 – 121 94 00.

Tips till dig som bygger nytt!

 • Elbilarna är här för att stanna och bygger du nytt hus eller garage så bör du se till att installatören drar fram minst två stycken 1-fas 16 ampere. Då kommer du att kunna ladda två stycken elbilar med två mil per timme.
 • Om du är osäker på antalet bilar och mängd ström kan du lägga tomrör så att det blir enkelt att dra kablar utan onödiga kostnader i framtiden.

Kontakta oss på 010 – 121 94 00 vid frågor.

Vi laddar vår elbil med EWAYS

Sophie och Simon laddar elbilen hemma

 

”Det är riktigt bekvämt med laddstation hemma, bara att plugga in och ladda. Sedan vi fick laddstationen installerad för snart ett år sedan, så har vi alltid fullt i tanken och en varm bil varje vinterdag”, berättar Sophie.

Linus laddar sin nya Passat GTE hemma

 

”Sedan jag fick laddstationen installerad så har jag inte varit förbi macken en enda gång! Eftersom jag har laddning även på jobbet så kör jag nästan bara på el. Det känns superskönt varje gång jag sätter mig i bilen. Tack för klockren leverans!” Hälsningar Linus.

Tips till dig som har förmånsbil

Laddstation och installation hemma – nu helt skattefritt.

 • Ett företag kan bekosta 100% av laddstationen och installationen utan någon höjning av förmånsvärdet.
 • Detta gäller dig som har förmånsbil från din arbetsgivare.

I vår webbshop hittar du rätt laddstation för din elbil!

Kontakta oss på 010 – 121 94 00 vid frågor

Ladda elbilar i din bostadsrätt, samfällighet eller hyresrätt

Många av våra kunder bor i bostadsrätter, samfälligheter och hyresfastigheter. Oftast går det utmärkt att etablera laddning i garaget eller på parkeringen utomhus. Som oberoende laddoperatör hjälper vi dig att ta fram den bästa laddlösningen för din fastighet och dina behov.

Vi samarbetar med de ledande leverantörerna av EU-godkända laddstationer och levererar alltid nyckelfärdiga laddlösningar.

Vårt mål är att göra det lätt att välja elbil och vi har därför ett starkt fokus på innovativa tjänster.

I en bostadsrättsförening eller samfällighet så gäller det att införa ett laddsystem som går att utöka när antalet elbilar i föreningen ökar samt att minimera administrativt arbete för såväl styrelsen som medlemmar.

Vi har träffat ett stort antal bostadsrättsföreningar och genomfört många installationer. På vägen har vi lärt oss en hel del. Nedan följer några tips.

 1. En laddstation per plats.
  1. I början kan det vara frestande att införa en laddstation som flera ska dela på. Vi tror inte att den modellen kommer att fungera i längden eftersom laddtiderna oftast blir alltför långa. Det är inte många som kommer att vilja flytta bilar sent på kvällarna för att kunna köra nästa dag.
 2. Börja enkelt och väx i takt med behovet.
  1. Ofta är det någon eller några medlemmar som efterfrågar elbilsladdning och de är en viktig drivkraft. Vi föreslår att ni börjar med att tillgodose det omedelbara behovet. Med andra ord, installera så många laddstationer som det finns behov av.
 3. Använd smarta laddstationer.
  1. Genom att installera smarta laddstationer från start så kommer styrelsen att få mycket information kring hur elbilsladdning fungerar. Ni kan följa medlemmarnas laddning via nätet. Den detaljerade statistiken som skapas varje gång en elbil laddas kommer att vara viktig inför utbyggnad av laddinfrastrukturen.
  2. Smarta laddstationer går dessutom att lastbalansera vilket kommer att vara en grundläggande förutsättning när många elbilar ska laddas. Genom lastbalansering undviker ni dyra uppgraderingar av el-abonnemangen. Läs mer om lastbalansering här!
 4. Minimera administrationen med laddabonnemang.
  1. Genom smarta laddstationer får föreningen också tillgång till olika former av laddabonnemang som minimerar administrationen för styrelsen och gör livet enkelt för medlemmarna.
  2. Laddabonnemangen kan knytas till fasta laddplatser där varje ladduttag har en identitet i vårt laddnät. Om man vill dela på laddplatser så fungerar våra RFID-laddkort på samma sätt.
  3. Genom numret på ladduttaget eller laddkortet kan medlemmen teckna ett fastpris eller rörligt abonnemang hos oss och vi debiterar medlemmens betalkort löpande.
  4. Vi skickar inte ut några pappersfakturor eftersom vi gör allt för att minimera vårt avtryck på miljön.
 5. Använd fastighetens system om möjligt.
  1. Om det finns system för debitering av el i fastigheten, t.ex. Infometric eller Compwell är vår erfarenhet att det är enkelt att även koppla laddstationerna till dessa system.
  2. I nyare fastigheter finns det ofta lägenhetsspecifika mätare i närheten av garaget. Då kan det vara lämpligt att koppla in laddstationerna till dessa.
  3. Genom att koppla laddstationerna till existerande system kommer all laddning automatiskt på medlemmens faktura.
 6. Följ EU-standarden, tänk långsiktigt och sök bidrag.
  1. Idag finns det en tydlig EU-standard för laddning (Typ 2 mode 3). Denna standard kommer att gälla under lång tid framöver. Alla investeringar kan således göras med långa avskrivningstider vilket gör att månadskostnaden för medlemmarna kan hållas på rimliga nivåer.

 

Behöver du laddstationer till din bostadsrätt?

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Smarta Laddstationer

Att välja smarta laddstationer som är kopplade till vår molntjänst ger många fördelar.

Övervakning och larm

En smart laddstation larmar när något är fel. Den som har ansvar för laddstationerna får omedelbart ett e-postmeddelande från molntjänsten och kan då logga in i vår portal, se status online och fixa problemet direkt. Vår kundtjänst finns tillgänglig dygnet runt, 365 dagar om året och hjälper den som ska ladda sin elbil.

Alltid uppdaterade

Genom att koppla upp laddstationerna till vår molntjänst säkerställer du att de alltid har den senaste mjukvaran. Tekniken för laddning av elbilar utvecklas snabbt och vi kan hela tiden erbjuda den senaste tekniken och innovativa tjänster genom att kontinuerligt uppgradera mjukvaran i laddstationerna.

Betalningslösningar

Vår molntjänst är förberedd för de flesta kända betalningslösningar via standardgränssnitt. Vi erbjuder redan idag flera typer av betallösningar:

 • Betalning via Swish
 • Betalning integrerat i EasyPark
 • Koppling till CALE´s parkeringsautomater
 • Betalningstjänsten Laddkoll
 • RFID laddkort, olika abonnemang kopplat till fasta ladduttag
 • Roaming till andra laddoperatörer och Hubject för roaming över hela Europa

Lastbalansering

Vid installation i garage med många ladduttag är fastighetens elnät sällan dimensionerat för att klara laddning av flera elbilar samtidigt, eftersom effektuttaget sammantaget blir för högt.

Vi erbjuder en lastbalanseringslösning. Exempel: om tio elbilar laddar samtidigt och varje bil kräver 16 ampere måste elnätet vara dimensionerat för 10x16A=160A för att tåla toppeffekten. Elnätsinstallationer dimensionerade för så höga strömmar är inte en kostnadseffektiv lösning.

Vi installerar en effektvakt som säkerställer att huvudsäkringen inte löser ut och vi bygger ett Internet-baserat nät mellan laddstationerna som fördelar den tillgängliga ström som finns i fastigheten baserat på hur många bilar som ska laddas.

Med hjälp av dynamisk lastbalansering så slipper ni dyra uppgraderingar av elabonnemangen.

Statistik

En uppkopplad laddstation skickar varje sekund, året runt, information till vår molntjänst. Laddstatistiken är enkelt nåbar via vår portal. Du kan bland annat se:

 • Antal bilar som laddats
 • Mest populära laddplats
 • Hur mycket ström som har förbrukats
 • Strömpeakar och eventuella problem som användare råkat ut för

Det går även att exportera statistik till Excel för en mer omfattande analys eller presentation. Vi hjälper våra kunder med standardiserade rapporter och använder statistik som underlag i dialog om och kring hur laddning kan byggas ut och förbättras.

Kundtjänst dygnet runt

Vår kundtjänst hjälper den som vill ladda sin elbil när det inte går som det är tänkt. Vi kan bland annat:

 • Låsa upp laddstationen om laddkabeln har fastnat
 • Starta om laddstationen
 • Säkerställa att betalning kan genomföras
 • Vägleda kunder som laddar för första gången

Vårt kundtjänstnummer finns på alla Eways laddstationer, så att den som vill ladda sin elbil alltid når oss direkt.