Offentligt - Eways

Offentligt

Vi hjälper Stockholms Stad att köra fossilfritt.

Vill din kommun erbjuda publik laddning så att fler medborgare kan köra elbil?

Vi hjälper många kommuner med att etablera publik laddning så att medborgarna kan ladda sina bilar. Vi är t.ex. huvudansvariga för etableringen av 32 publika laddplatser i Danderyds Kommun.

Vi kan bidra med allt från rådgivning till leverans av smarta laddstationer och mjukvara för övervakning, statistik, betaltjänster, drift, underhåll och kundtjänst.

Vi kan leverera allt du behöver för att lyckas. Ibland gör vi det under vårt varumärke EWAYS men ofta också i kommunens namn.

Tips till (ditt) företag som erbjuder förmånsbilar!

Erbjud också laddbox och installation till hemmet – nu helt skattefritt.

 • Ett företag kan bekosta 100% av laddboxen och installationen utan någon höjning av förmånsvärdet.
 • Laddboxen kan dessutom sitta kvar efter att bilen har lämnats tillbaka utan att någon skatt påförs.

Kontakta oss på 08-21 21 38 vid frågor

Vi hjälper kommuner att byta från fossila bilar till elbilar genom att göra det enkelt att ladda.

Elbilar lämpar sig mycket bra för många och korta körningar som det ofta är inom t.ex. hemtjänst och fastighetsservice. Vi hjälper kommuner över hela landet att byta från fossila bilar till elbilar genom att leverera bra, säker och kostnadseffektiv laddning.

Vi levererar alltid nyckelfärdiga laddlösningar som vi gärna hjälper till att sköta och underhålla. Vi har en modern molntjänst som gör det enkelt att övervaka laddstationer och få statistik över laddning.

Vi har även integrationer till ledande betallösningar såsom våra egna laddkort med olika typer av abonnemang.

Har ni laddstationer som ni vill koppla upp?

Det finns många laddstationer runt om i kommuner som inte är uppkopplade och dessa kan vi nu enkelt koppla upp till vår molntjänst. På detta sätt kan ni som kommun få ut mer av en redan genomförd investering.

Att koppla laddstationer till vår molntjänst ger många fördelar.

Övervakning och larm

En smart laddstation larmar när den inte fungerar. Den som har ansvar för laddstationerna får omedelbart ett e-postmeddelande från molntjänsten och kan då logga in i vår portal, se status online och fixa problemet direkt. Vi kan även erbjuda vår kundtjänst dygnet runt, (året runt), som kan hjälpa den som ska ladda sin elbil.

Alltid uppdaterade

Genom att koppla upp laddstationerna till vår molntjänst så säkerställer du att de alltid har den senaste mjukvaran. Tekniken för laddning av elbilar utvecklas snabbt och vi kan hela tiden erbjuda den senaste tekniken och innovativa tjänster genom att kontinuerligt uppgradera mjukvaran i laddstationerna.

Betalningslösningar

Vår molntjänst är förberedd för i princip alla kända betalningslösningar via standardgränssnitt. Vi kan enkelt erbjuda t.ex.

 • Koppling till CALE´s parkeringsautomater
 • Betalningstjänsten Laddkoll
 • RFID laddkort, olika abonnemang kopplat till fasta ladduttag
 • Roaming till andra laddoperatörer och Hubject för roaming över hela Europa

Lastbalansering

Vid installation i garage med många ladduttag är fastighetens elnät sällan dimensionerat för att klara laddning av flera elbilar samtidigt eftersom effektuttaget sammantaget blir för högt.

Vi erbjuder en lastbalanseringslösning. Exempel: om tio elbilar laddar samtidigt med effekten 11kw (400V, 16A) per fordon måste elnätet vara dimensionerat för 10x16A=160A per fas för att tåla toppeffekten. Elnätsinstallationer dimensionerade för så höga strömmar är inte en kostnadseffektiv lösning.

Vi installerar en effektvakt som säkerställer att huvudsäkringen inte löser ut och vi bygger ett Internet-baserat nät mellan laddstationerna som fördelar strömmen beroende på hur många bilar som laddas och hur mycket ström som finns att tillgå.

Med hjälp av dynamisk lastbalansering så slipper ni dyra uppgraderingar av elabonnemangen.

 

Statistik

En uppkopplad laddstation skickar varje sekund, året runt information till vår molntjänst och all laddstatistik är enkelt nåbar via inloggning i portalen. Det går t.ex. att få statistik på

 • Antal bilar som laddats
 • Mest populära laddplats
 • Hur mycket ström som har förbrukats
 • Strömpikar och eventuella problem som den som laddat sin elbil har råkat ut för

Det går även att exportera statistik till Excel för en mer omfattande analys eller presentation. Vi hjälper våra kunder med standardiserade rapporter och använder statistik som underlag i dialog om och kring hur laddning kan byggas ut och förbättras.

Kundtjänst dygnet runt

Vår kundtjänst hjälper den som vill ladda sin elbil när det inte går som det är tänkt. Vi kan t.ex.

 • Låsa upp laddstationen om laddkabeln har fastnat
 • Starta om laddstationen
 • Säkerställa att betalning kan genomföras
 • Vägleda kunder som laddar för första gången

Vårt kundtjänstnummer finns på alla Eways laddstationer så att den som vill ladda sin elbil alltid når oss direkt.

Vill du att ditt energibolag skall erbjuda laddtjänster i eget namn? Då har du kommit rätt. Vi hjälper dig att lyckas.

Vi hjälper energibolag att lyckas med elbilsladdning. Vi kan bidra med allt från rådgivning till leverans av smarta laddstationer och mjukvara för övervakning, statistik, betaltjänster, drift, underhåll och kundtjänst. Vi kan leverera allt du behöver för att lyckas. Ibland gör vi det under vårt varumärke EWAYS men ofta också under ditt lokala energibolags varumärke.

Vårt uppdrag är att hjälpa energibolag att lyckas med laddtjänster, då blir det många ladduttag i samhället vilket gör det ännu lättare att välja elbil.

Kontakta oss gärna på 08-21 21 38 för en förutsättningslös dialog om just ditt energibolags behov.

Några av våra miljömedvetna kunder

Danderyds kommun

Vi är nu i fullgång med att leverera 32 laddplatser vid kommunens fritidsanläggningar. Boende i kommunen och gäster spenderar mycket tid vid någon av kommunens fritidsanläggningar och det är ett perfekt tillfälle att ladda elbilen. Vi levererar en nyckelfärdig laddlösning där vi är projektledare. Projektet är pågående under 2016 och 2017.

HEM

Halmstad Energi och Miljö (HEM) valde efter en större upphandling oss som leverantör av laddstationer. Vi kommer att leverera laddstationer till 100 laddplatser i och runt Halmstad de närmaste åren. I detta projekt samarbetar vi med Chago och Fortum Charge & Drive.

Östersunds Kommun

Vi är nu i fullgång med att leverera laddplatser i och runt Östersund. Samtliga laddplatser kommer att vara kopplade till vår molntjänst med möjlighet till olika betalningslösningar, löpande detaljerad statistik och dynamisk lastbalansering. Vår kundtjänst hjälper alla som vill ladda, dygnet runt, året runt.

Uppsala Parkering

Uppsala Parkering har 13 500 parkeringsplatser i och runt Uppsala och vi är nu helhetsleverantör av laddning efter att vi vann deras offentliga upphandling.

Vi hjälper Uppsala Parkering med allt från strategiarbete till uppförande av laddinfrastruktur. Alla laddstationer är kopplade till vår molntjänst och vi sköter både övervakning, statistik, uppgradering av mjukvara och drift. Uppsalabor som vill ladda sina elbilar kan även vid behov få hjälp av vår kundtjänst.