Laddstationer till ditt företag - Eways.se

Företag

Vi hjälper Stockholms Stad att köra fossilfritt.

Ladda elbilen på jobbet

Är du fastighetsägare eller fastighetsförvaltare och vill erbjuda laddning till dina hyresgäster? Vi hjälper dig med nyckelfärdiga laddstationer som är smarta, tillförlitliga och effektiva.

Vi åtar oss helhetsuppdrag från vägledning, bidragsansökan och projektering till installerade, driftsatta och övervakade laddstationer i ert garage eller på er parkeringsplats.

Vårt mål är att göra det enkelt att köra elbil och därför har vi starkt fokus på innovativa tjänster.

Nu med bidrag!

Nu erbjuder Naturvårdsverket bidrag för etablering av laddinfrastruktur. En fantastisk möjlighet för företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

Här är kortfattat vad som gäller:

 • Alla utom privatpersoner kan ansöka
 • Upp till 50% av investeringen i bidrag
 • Max 15 000 kr per laddpunkt
 • Laddstationen skall vara förberedd för elmätning och debitering
 • Laddstationen skall bestå av minst Typ 2-kontakt för AC eller CCS-kontakt för DC-laddning

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder med bidragsansökningar och vi hjälper dig genom hela processen.
Kontakta oss för mer info 010 121 94 00 eller info@eways.se

Här hittar du mer information om bidraget.

Erbjud laddning med våra laddabonnemang

Nu kan fastighetsägare och företag erbjuda elbilsladdning till fast eller rörligt pris med våra laddabonnemang. Enkelt för alla och minimal administration.

eways-laddkort

Så här fungerar det

Fastighetsägaren investerar i, eller hyr, laddinfrastruktur som är baserad på Eways smarta laddstationer.

När de smarta laddstationerna är installerade kan de som vill ladda sin elbilar göra det med våra laddkort.

Med hjälp av det unika numret på laddkortet kan den som vill ladda sin elbil teckna ett fastpris eller rörligt abonnemang hos oss. Vi skickar ut en digital rapport och debiterar elbilsförarens betalkort månadsvis i efterskott.

Vi skickar inte ut några pappersfakturor eftersom vi gör allt för att minimera vårt avtryck på miljön.

Vi levererar löpande statistik till fastighetsägaren och den el som förbrukas i fastigheten får fastighetsägaren sedan ersättning för.

Laddabonnemang är enkelt och rättvist för alla som laddar och verkar i fastigheten samtidigt som det minimerar administrationen för fastighetsägaren.

Betalningslösningar

Att kunna ta betalt för laddning är en förutsättning för att många ska vilja investera i laddinfrastruktur. Genom att installera smarta laddstationer kan vi erbjuda flera olika möjligheter att ta betalt. Allt från att kunna ladda med våra egna laddabonnemang till integration med appar som Laddkoll, Swish eller Easypark. Genom molntjänsten kan vi även erbjuda trådlös integration med CALEs parkeringsautomater.

Vi hjälper fastighetsägare att hitta det mest lämpliga och effektiva sättet att ta betalt. Kontakta oss på 010 121 94 00 om du har frågor kring betalningslösningar.

Swish

Erbjud elbilsladdning med vår smarta laddtjänst för hotell och konferens.

Vi hjälper dig som driver hotell & konferensanläggning med laddning av gästernas elbilar genom att tillhandahålla en laddtjänst som alltid är tillgänglig.

 • Smart Laddbox med RFID-läsare och elmätare.
 • Övervakning, dygnet runt, året runt.
 • På platsen-service inom 24 timmar från larm.
 • Kundtjänst 010 – 121 94 00 öppen dygnet runt året runt.
 • Löpande statistik för analys av nyttjandegrad inför utbyggnad.
 • EWAYS laddkort som är förprogrammerade – enkelt att ta betalt för laddning och lätt att komma igång.
 • Laddstationen är registrerad hos Laddinfra.se och Uppladdning.nu så att potentiella gäster kan hitta laddplatsen på ett enkelt sätt.

En laddtjänst med ett löpande månadsabonnemang utan startavgift.

Välkommen att kontakta oss på sales@eways.se, tel: +46 10 121 94 00.

Behöver du laddstationer till ditt företag eller arbetsplats?

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Smarta Laddstationer

Att välja smarta laddstationer som är kopplade till vår molntjänst ger många fördelar.

Övervakning och larm

En smart laddstation larmar när den inte fungerar. Den som har ansvar för laddstationerna får omedelbart ett e-postmeddelande från molntjänsten och kan då logga in i vår portal, se status online och fixa problemet direkt. Vår kundtjänst finns tillgänglig dygnet runt, 365 dagar om året och hjälper den som ska ladda sin elbil.

Alltid uppdaterade

Genom att koppla upp laddstationerna till vår molntjänst säkerställer du att de alltid har den senaste mjukvaran. Tekniken för laddning av elbilar utvecklas snabbt och vi kan hela tiden erbjuda den senaste tekniken och innovativa tjänster genom att kontinuerligt uppgradera mjukvaran i laddstationerna.

Betalningslösningar

Vår molntjänst är förberedd för de flesta kända betalningslösningar via standardgränssnitt. Vi erbjuder redan idag flera typer av betallösningar:

 • Betalning via Swish
 • Betalning integrerat i EasyPark
 • Koppling till CALE´s parkeringsautomater
 • Betalningstjänsten Laddkoll
 • RFID-laddkort, olika abonnemang kopplat till fasta ladduttag
 • Roaming till andra laddoperatörer och Hubject för roaming över hela Europa

Lastbalansering

Vid installation i garage med många ladduttag är fastighetens elnät sällan dimensionerat för att klara laddning av flera elbilar samtidigt, eftersom effektuttaget sammantaget blir för högt.

Vi erbjuder en lastbalanseringslösning. Exempel: om tio elbilar laddar samtidigt och varje bil kräver 16 ampere måste elnätet vara dimensionerat för 10x16A=160A för att tåla toppeffekten. Elnätsinstallationer dimensionerade för så höga strömmar är inte en kostnadseffektiv lösning.

Vi installerar en effektvakt som säkerställer att huvudsäkringen inte löser ut och vi bygger ett Internet-baserat nät mellan laddstationerna som fördelar den tillgängliga ström som finns i fastigheten baserat på hur många bilar som ska laddas.

Med hjälp av dynamisk lastbalansering så slipper ni dyra uppgraderingar av elabonnemangen.

Statistik

En uppkopplad laddstation skickar varje sekund, året runt information till vår molntjänst och all laddstatistik är enkelt nåbar via inloggning i portalen. Du kan bland annat se:

 • Antal bilar som laddats
 • Mest populära laddplats
 • Hur mycket ström som har förbrukats
 • Strömpeakar och eventuella problem som användaren kan råka ut för

Det går även att exportera statistik till Excel för mer omfattande analys eller presentation. Vi hjälper våra kunder med standardiserade rapporter och använder statistik som underlag i dialog om och kring hur laddning kan byggas ut och förbättras.

Kundtjänst dygnet runt

Vår kundtjänst hjälper den som vill ladda sin elbil när det inte går som det är tänkt. Vi kan till exempel

 • Låsa upp laddstationen om laddkabeln har fastnat
 • Starta om laddstationen
 • Säkerställa att betalning genomförs
 • Vägleda kunder som laddar för första gången

Vårt kundtjänstnummer finns på alla Eways laddstationer så att den som vill ladda sin elbil alltid når oss direkt.

Några av våra miljömedvetna kunder

CBRE / Stockholm Stad

Vi har på uppdrag av CBRE byggt en laddinfrastruktur med 10 laddplatser vid Stockholms Stadsdelsförvaltning i Slakthusområdet. Fyra av platserna är avsedda för Stadsdelsförvaltningen egna bilar och sex platser är öppna för medarbetare i Stadsdelsförvaltningen och gäster eller för allmänheten. De sex platserna är kopplade till betalningstjänsten Laddkoll.

Alla laddplatser är kopplade till vår molntjänst och vi övervakar laddningen dygnet runt, året runt.

HP

Vi har levererat 10 laddplatser till HP i Frösunda, Solna. HP´s medarbetare laddar sina bilar i garaget på ett säkert och tillförlitligt sätt. Laddplatserna följer EU-standard Typ 2 och de ger medarbetarnas elbilar laddning så att de kan köra på el hela vägen hem.

Kungsleden

Vi har levererat sjutton laddplatser åt Kungsleden i Kista. Samtliga platser är kopplade till vår molntjänst och vi sköter både övervakning, statistik, uppgradering av mjukvara och kopplingen till betaltjänsten Laddkoll. Elbilsägare som vill ladda får även hjälp av vår kundtjänst.

Skanska

Skanska har valt oss som laddoperatör till deras Huvudkontor i Stockholm. I den initiala fasen ska vi leverera 30 smarta laddplatser som alla är kopplade till vår molntjänst. Skanskas medarbetare och gäster startar enkelt laddning med våra laddkort och vi levererar detaljerad statistik och månadsuppföljning på alla laddsessioner. Medarbetarna ringer vid behov vår kundtjänst som ser till att det alltid går att ladda.

Trosa Stadshotell

Trosa Stadshotell laddar med EWAYS laddtjänst. Vi tillhandahåller laddstationerna och de är kopplade till vår molntjänst för övervakning dygnet runt, året runt.

”Våra gäster uppskattar verkligen att det är så lätt att ladda elbilen hos oss. Jag gillar enkelheten i EWAYS laddlösningar och gästerna kan alltid ladda. Eftersom vi valde laddtjänsten så slapp vi också att ta investeringen själva.” – Anders Scharp, vd och ägare till Trosa Stadshotell.

Wallenstam

Vi hjälper Wallenstams projektteam med strategiarbete kring laddning. Arbetet kretsar både kring teknik och hur laddning i större skala kan fungera i moderna fastigheter till hur hyresgästerna ska uppleva det enkelt att ladda. Vi har även arbetat med bidragsansökningar och specifikationer vid nybyggnation.